Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ziemas zemeņu kūka

Ziemas zemeņu kūka

FOTO: Sindija

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 1 glāze/s zemeņu ievārījuma
  • 1/2 glāze/s skābā krējuma
  • 2 olas
  • 2 tējk. sodas
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 20 g vanilīncukura
  • Pildījumam:
  • 100 g biezpiena
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 glāze/s cukura
  • 20 g vanilīncukura
  • 1 glāze/s saldas zemeņu sulas
  • 1 glāze/s saldētu zemeņu
  • 40 g želatīna
  • Dekorējumam:
  • 1 ēd. k. zemesriekstu sviesta
  • 2 ēd. k. šokolādes krema (bundžiņās nopērkams)
  • 50 g sviesta
  • 1 ēd. k. konjaka
  • 1 glāze/s grauzdētu, sadrupinātu cepumu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Biskvīts: ievārījumu samaisa ar sodu un cukuru, pievieno olas, krējumu un miltus, visu kārtīgi samaisa. Cep 2 daļās ietaukotā veidnē 220 grādos 25 minūtes.
  2. Biezpiena pildījums: biezpienam pievieno krējumu, cukuru un vanilīncukuru. Visu kārtīgi samaisa un pievieno 20 g uzbriedināta, uzkarsēta želatīna.
  3. Zemeņu želeja: zemeņu sulai pievieno 20 g uzbriedinātu, uzkarsētu želatīnu un kārtīgi samaisa.
  4. Kūkas formā ievieto vienu biskvīta daļu, pārlej ar biezpiena masu, virsū liek otru biskvīta daļu un uz tās izkārto šķēlītēs sagrieztas saldētas zemenes, kurām lēni pārlej zemeņu želeju.
  5. Veidni ievieto ledusskapī uz 2 h.
  6. Pēc kūkas izņemšanas no veidnes tās malas smērē ar šokolādes kremu (zemesriekstu sviestu, šokolādes kremu, pakusušu sviestu un konjaku kārtīgi sakuļ), ko garnē ar drupinātiem cepumiem.

    Lai labi garšo!
    Pēc kūkas izņemšanas no veidnes tās malas smērē ar šokolādes...

    FOTO: Sindija

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tortiljas čebureks ar gaļu

Tortiljas čebureks ar gaļu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas