Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu gardais sacepums

2010. gada 13. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Sajauc kopā - malto gaļu, sagrieztu 1 sīpolu, ķiploku daiviņas (izspiežu caur ķiploka spiedi) un sarīvētu burkānu + garšvielas kādas vēlās. Visu uz pannas apcep.(Pašās beigās var pievienot nedaudz sagrieztu tomātu, tad massa ir sulīgāka)
2. Kartupeļus nomizo, sagriež ripiņās, apber ar sāli un apmaisa. Otru sīpolu sagriež lielākās daiviņās. Šķiņķi sagriež cik smalki vēlas.
3. Cepeškrāsni ieslēdz uz 200C*.
4. Tikmēr, cepamo veidni iesmērē ar sviestu(var arī eļļu). Kārto 1. rinda - kartupeļu daiviņas + sīpolu šķēles, 2.rinda - ceptā gaļas massa + pa virsu saber šķiņķi, 3. rinda - atlikušie kartupeļi. Visu aplej ar saldo krējumu.
5. Liek cepeškrāsnī kaut kur uz 60 min.(tas atkarīgs no krāsns stipruma). Kad kartupeļi mīksti, tiem virsū uzber sarīvētu sieru un uzliek tomātu ripiņas. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep kamēr siers izkusis.
6. Lai labi garšo, LABU APETĪTI !!!
Uz augšu