Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sātīgi pildītie kartupeļi

2010. gada 13. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus ar mizu novāra.
2. Uz pannas apcep, uz rupjās rīves sarīvetos burkānus, un sagriezto sīpolu (ja liekat klā šķiņķi, tad arī to). Kad burkāni un sīpols puslīdz mīksti, pievieno, uz rupjās rīves sarīvētos šampinjonus. Pieber šķipsniņu sāls, melnos maltos piparus vai kādas citas garšvielas un, ja vēlaties, ķiploku daiviņas.
3. Kad kartupeļi izvārījušies, atdzesē tos un pārgriež uz pusēm. Ar karoti izgrebiet kartupelim vidiņu, lai sanāk kaut kas līdzīgs laiviņai.
4. ''Laiviņās'' liek jau iepriekš sagatavoto masu. Kartupeļu ''laiviņas'' liek uz cepamās plāts, katrai virsū pa nelielai sviesta piciņai un liek sakarsētā cepeškrāsnī, 200 grādos uz 5 min.
5. Tad katrai ''laiviņa'' liek virsū siera šķēlīti un atpakaļ cepeškrāsnī kamēr izkūst siers.

Lai Jums labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu