Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kakao gardums

FOTO: Madara Moroza

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • Trauslo cepumu (piemēram, Selga Klasika), sasmalcināti mazos gabaliņos
  • 100 g sviesta, izkausēts
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 5 ēdamkarotes (ar kaudzi) kakao
  • 200 g cukurs
  • 400 g marmelādes konfekšu, sagrieztas mazos gabaliņos
  • Rieksti (jebkādi, kuri labāk garšo)
  • 2 olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriez marmelādi lielos vai mazos gabaliņos (brīva zivēle)
     Sagriez marmelādi lielos vai mazos gabaliņos (brīva zivēle)

    FOTO: Madara Moroza

  2. Sakapā riekstus vai kā manā gadījumā, ja izmanto zemesriekstus - sadali tos divās daļās.
  3. Sasmalcini cepumus
     Sasmalcini cepumus

    FOTO: Madara Moroza

  4. Gatavo marmelādi, cepumus un riekstus saliec vienā katliņā un rūpīgi samaisi.
  5. Katliņā izkausē sviestu, pielej ūdeni (4 ēdamkarotes), noņem no uguns un noliec malā.
  6. 6 Sajauc 200 g cukuru (var bērt mazāk/vairāk) ar kakao, pieber pie sviesta un kārtīgi izmaisi.
  7. Pievieno sakultas olas un liec uz pāris minūtēm uz uguns, intensīvi maisi, kamēr masa sabiezē. Olas vari arī nelikt klāt (brīva izvēle)
  8. Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.
     Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.

    FOTO: Madara Moroza

  9. Iegūto masu manā gadījumā ieliec maizes plēvē. Lai izveidotos forma līdzīga kā kūkai.
     Iegūto masu manā gadījumā ieliec maizes plēvē. Lai izveidot...

    FOTO: Madara Moroza

  10. Liekam ledusskapī uz kādām 2 - 4 h. Atkarīgs no tā cik masa ir stingra. Manā gadījumā es masu atstāju uz 4 h.
  11. Kad kūka ir sacietējusi, uz kūkas virspuses var ubērt sakapātus riekstus, marmelādi, rozīnes utml.
     Kad kūka ir sacietējusi, uz kūkas virspuses var ubērt sakap...

    FOTO: Madara Moroza

  12. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas