Sākums > Receptes > Dzērieni

Graudu degvīns (kandža

2010. gada 9. februāris
Foto: Andza Kandza
Pagatavošana
45 min
1. jāiegādājas destilators vai rektifikācijas kolonna.Vai jāuztaisa.Var izlīdzēties ar 2 katliem.Vai plēves naisu un elektrisko sildītāju.
2. Modernākie destilatori šeit:
3. www.kandza.1w.lv
4. Jasagatavo brāga (misa, susla)
5. 3 kg graudu, 2-3 pudeles alus, 1 kg cukura, 3 litri ūdens.
6. Raudzējamā traukā ieber graudus, izlīdzina plānā kārtā, uzlej alu(alum pilnīgi jāpārklāj visi graudi) un atstāj siltā vietā apmēram uz nedēļu.
7. Kad virs graudiem parādijušās putas, tas nozīmē, ka sākusi augt rauga sēnīte. Pievieno cukuru, kas izšķīdināts ūdenī. Maisījumam ļauj rūgt siltā vietā apmēram divas nedēļas.
8. Destilē.
9. Attīra.
10. Vēlreiz destilē vai rektificē.
11. Lieto.
12. Ja kas nav skaidrs,jālasa
13. www.kandza.blogs.lv
Uz augšu