Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes - citronu kēkss

Šokolādes - citronu kēkss

FOTO: Liene

Ēd uzdzerot pienu, sarunājoties ar jaukajiem visapkārt un priecājoties par smaidiem visapkārt!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 175 g sviesta
  • 175 g cukura
  • 175 g g miltu
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. kakao pulvera
  • 1/2 krūzīte remdena piena
  • 1 šķipsna/s sodas
  • 1 citrons
  • 3 ēd. k. pūdercukura
  • 1 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 1 sauja brūkleņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ar mikseri sakuļ olas.
  2. Atsevišķā traukā saberž sviestu ar cukuru. Šai masai pievieno sakultās olas, samaisa. Pievieno un uzmanīgi iemaisa miltus pie kuriem piejaukta soda. Sadala mīklu divās nevienādās daļās - 1/3 un 2/3.
  3. Lielākajai mīklas daļai pievieno pienu un kakao pulveri, samaisa vienmērīgā masā. Otrai mīklas daļai pievieno citrona sulu un smalki sarīvētu citrona miziņu, samaisa vienmērīgā masā.
  4. Kakao mīklu pilda kēksa formā, pa virsu izliek nedaudz ar cukuru saspiestas brūklenes. Jāraugās, lai nebūtu daudz šķidruma. Pa virsu pilda otru mīklas daļu. Ar koka nazīti uzmanīgi iejauc vienu mīklu otrā.
  5. Cep cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā ~ 40 - 45 min.
  6. Gatavo kēksu atdzesē un izņem no formas. Pārklāj ar glazūru - pūdercukurs, kartupeļu ciete un brūkleņu sula, kas palika no samīcītajām brūklenēm.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas