Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Olas burkānos

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • Olas 1 gab
  • Burkāni 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploks 3 daiviņas
  • Rīsi 75 g
  • Zļumi pēc garšas
  • Pipari, sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sālsūdenī novāra rīsus. Tajā pašā laikā sakapā ķiplokus, sīpolu un zaļumus. Uz smalkās rīves sarīvē burkānus. kad rīsi gatavi, tos izkāš.
  2. Uz pannas uzkarsē eļļu. Tad nedaudz apcep 2/3 no sīpoliem un ķiplokiem. Pēc tam piemet arī pusi no burkāniem un zaļumiem, vēlāk arī pusi no rīsiem.
  3. (Noteikti vēl jāpievieno vismaz nedauz piparu. Tas dos ēdienam specifisko garšu!) Kad tas nedaudz apcepies, sakārto masu pēc iespējas vienmērīgāk un pa virsu uzmet olu. Vēlāk olai pa virsū vienmērīgi izkaisa visas atlikušās piedevas un sāli ar pipariem. Nedaudz vēl pacep. Tad uzmanīgi olu ar visām tai klat pielipušajām piedevām apmet uz otru pusi. Cep dažas min., vēl pāris reizes apgriežot.
  4. Gatavs. Pasniedz ar tomātu mērci. Dekorē ar zaļumiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas