Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pupiņu sildošais ķencis

Pupiņu sildošais ķencis

FOTO: valča

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • Priekš 2 porcijām
  • Raibās pupiņas - puskrūze
  • Ziemā - konservēti tomāti 200 g (svaigiem ir nebaudāmi)
  • Sīpols 1 gabals
  • Latvijas (lillīgais) ķiploks 1 galviņa
  • Svaigi malti melnie pipari 20 malieni ar dzirnaviņām
  • Jūras sāls arī 20 malieni ar dzirnaviņām
  • Tabasco 5 piles
  • Kečups 2 zupas karotes
  • Žāvēta gaļa 200 g
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Izmērcē raibās pupiņas (ja svaigas pietiks ar 2h)
  2. Kad izmirkušas liek vārīties līdz ir vidēji mīkstas, tad nokāš un nedaudz pasautē kopā ar sīpoliem, kuri smalki sagriezti jau tevi gaidīja :) un 2 tējkarotēm olīveļļas. Kamēr sūt sataisam pārējo, proti, ūdens - tik pat daudz cik pupiņas (šajā gadījumā pus krūze), labs ķiploku kečups, 5 ķiplokdaivas smalki sakapātas, divi lieli sablaizīti tomāti, 20 malieni melno piparu, 20 malieni jūras sāls. To visu bišķi uzmaisa un liek klāt pupiņām un sīpoliem brīdī, kad tie ir izsutuši Tev vēlamā kondīcijā. Tas viss vārās.. tad samaļ žāvētu cauraudža gabaliņu (200g) un piepludina klāt. Pēc 15 minūtēm piešpricējam tobasco 5 - 10 pilienus un vēl kādas 4 ķiplokdaivas (smalki sakapātas, ne izžmiegtas). Kad tas veikts - pakurinam vēl 5 minūtes un liekam galdā!
    Kad izmirkušas liek vārīties līdz ir vidēji mīkstas, tad nok...

    FOTO: valča

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas