Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pupiņu sildošais ķencis

2010. gada 2. februāris
Foto: valča
Pagatavošana
40 min
1. Izmērcē raibās pupiņas (ja svaigas pietiks ar 2h)
2. Kad izmirkušas liek vārīties līdz ir vidēji mīkstas, tad nokāš un nedaudz pasautē kopā ar sīpoliem, kuri smalki sagriezti jau tevi gaidīja :) un 2 tējkarotēm olīveļļas. Kamēr sūt sataisam pārējo, proti, ūdens - tik pat daudz cik pupiņas (šajā gadījumā pus krūze), labs ķiploku kečups, 5 ķiplokdaivas smalki sakapātas, divi lieli sablaizīti tomāti, 20 malieni melno piparu, 20 malieni jūras sāls. To visu bišķi uzmaisa un liek klāt pupiņām un sīpoliem brīdī, kad tie ir izsutuši Tev vēlamā kondīcijā. Tas viss vārās.. tad samaļ žāvētu cauraudža gabaliņu (200g) un piepludina klāt. Pēc 15 minūtēm piešpricējam tobasco 5 - 10 pilienus un vēl kādas 4 ķiplokdaivas (smalki sakapātas, ne izžmiegtas). Kad tas veikts - pakurinam vēl 5 minūtes un liekam galdā!
Foto: valča
Uz augšu