Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cannelloni

Cannelloni

FOTO: Depositphotos

Pirmo reizi iepazinu šo ēdienu strādājot ārzemēs, un ņemot vērā to, ka esmu liels lazanjas cienītājs, tad šī ir brīnišķīga recepte, kas līdzinās tai. :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 1 kārba Cannelloni makaronu
  • 500 g maltās gaļas
  • 1 spilvas mērce gaļas ēdieniem
  • 1 sīpols
  • 100 g siera
  • 2 burkāni
  • 1 glāze piena
  • 5 ēd. k. miltu
  • 1 ēd. k. sinepju
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavošanās: Sīpolu smalki sagriež, burkānu sagriež pusripiņās, lai gabaliņi nebūtu pārāk lieli. Sagatavo cepamtrauku to iesmērējot ar eļļu. Sarīvē sieru.
  2. Apcep burkānus ar sīpoliem līdz tie ir zeltaini, tad pievieno malto gaļu, apcep. Tad apceptajiem dārzeņiem un gaļai pievieno spilvas mērci gaļas ēdieniem, apmēram 5 ēdamkarotes, lai mērce nesanāk par šķidru. Kad masa ir apcepta, to atdzesē.
  3. Kad masa ir atdzisusi, to iepilda Cannelloni makaronos un izkārto uz nelielas cepešpannas vai atsevišķi cepamtraukos, kas katrs paredzēti 1 porcijai (1 porcija ir 3-4 pildīti cannelloni makaroni). Labāk lai maltās gaļas mērce paliek pari, nekā pietrūkst ;)
  4. Aukstā ūdenī izšķīdina 5 ēdamkarotes miltu, tā lai nebūtu kunkuļu, tad uzkarsē glāzi piena katliņā un, nepārtraukti maisot, lēnām lej klāt miltaino ūdeni. Kad masa ir izdeidojusies kā mērcei, pievieno sinepes un turpina maisīt, pievieno garšvielas pēc patikas, lai mērce būtu ar labu garšu.
  5. Uz pannas izkārtotos cannelloni makaronus pārlej ar balto mērci, pārkaisa ar sieru. Pa virsu var arī uzlikt tomātu daiviņas, bet tas pēc katra paša gaumes.
  6. Cep/sutina kamēr viss mīksts un siers sāk palikt brūns.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas