Ābolu tatin kūka a la mode

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 10 -12 vidēji āboli
  • 1 /2 tasīte ar cukuru
  • 200 g kārtainās mīklas
  • Vaniļas saldējums

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzsilda cepeškrāsni apmēram līdz 200 grādiem. Apaļā pannā liek nedaudz sviestu un izkausē, pēc tam liek iekšā nomizotus ābolus bez serdes un sagrieztus daiviņās, cepj cepeškrāsnī, līdz paliek zeltaini brūni, apm 10 min. Tikmēr izrullē mīklu apm 5mm biezumā, izgriež apaļu, pannas izmērā. Kad āboli ir zeltaini, vienmērīgi uzberam cukuru un ļaujam pacepties vēl kādu brīdi. Pēc tam liekam virsū izrullēto mīklu un cepam līdz mīkla ir uzpūtusies un ir zeltaina. Kad kūka mazliet padzisusi, liekam tam visam virsū šķīvi un griežam otrādāk. Pasniedz vienmēr siltu ar saldējuma bumbiņu. Lai labi garšo!

Komentāri

Baiba 2013. gada 30. maijs 16:49
Super, kopā ar saldējumu vispār! mmm
Ieva Druvnese 2010. gada 25. janvāris 12:59
Aizmirsu pateikt pašu galveno, kūkai pašai ir jākaramelizējās, tas ir pats galvenais. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi