Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Šerija trifele

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 75 g cepumi
  • 90 ml/6 ēdamkarotes aveņu džema
  • 175 ml 3/4 tases šerija
  • 175 g/1 tase svaigu aveņu
  • 225 g/2 tases uz pusēm pārgrieztu melno vīnogu bez kauliņiem
  • 300 ml/ 1 1/4 tases putukrējuma
  • Cukuroti augļi un pūdercukurs rotāšanai
  • KRĒMAM
  • 25 g 1/4 tases kukurūzas miltu
  • 600 ml 2 1/2 tases piena
  • 3 olas dzeltenumi
  • 2.5 ml 1/2 tējkarotes vaniļas esences
  • 25 g/2 ēdamkarotes pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Pagatavo krēmu.Karstumizturīgā traukā samaisa kukurūzas miltus un mazliet piena. Iemaisa olas dzeltenumus, vaniļas esenci,cukuru.Atlikušo pienu uzkarsē,nepārtraukti maisot ielej kukurūzas miltu maisījumā.
  2. Vēlreiz liek uz uguns un turpina maisīt.Vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina uguni un vāra 3 min. Noņem no uguns pārsedz ar sviestpapīru un ļauj atdzist.
  3. Cepumus liek kārtām dziļā stikla bļodā starp kārtām pildot aveņu džemu.Pārslaka ar šeriju.
  4. Uzliek pusi krēma.Krēma kāŗtu nolīdzina un virsū liek augļus.Pārklāj atlikušo krēmu tā lai skatoties no sāniem kārtas būtu redzamas.Rotā ar cukurotiem augļu gabaliņiem.Brīdi pirms pasniegšanas mazliet pārkaisa ar pūdercukuru.
  5. Bet pildījumam katrā gadalaikā augļi var būt citi :)
  6. Lai labi garšo! :))
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas