Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ar dārzeņiem un šitake

2005. gada 2. maijs
Foto: Maija Tauriņa
Pagatavošana
180 min
1. Sakuļ olas baltumus ar sojas mērci un kartupeļu cieti un iegūtajā marinādē iemērc vienādos gabaliņos sagrieztu vistas fileju. Marinē vismaz 2 stundas.
2. Paralēli sagatavo dārzeņus cepšanai, burkānus griež plānās ripiņās, lai būtu skaistāk pirms tam var ar dārzeņu nazi izgriezt burkānā gropītes tādējādi iegūstot glīti cakainas burkānu ripiņas, visus dārzeņus sagriež aptuveni vienāda garuma un lieluma gabaliņos. Arī sēnes nomazgā, nogriež kātiņus un cepurītes sagriež 4 daļās. Neberiet dārzeņus vienkopus jo lai katrs dārzenis saglabātu savu garšu tie katrs jācep atcevišķi.(ar to tika domāts nebērt burkānus pie cukīni un tml :) ). Tomātiem, čili un paprikai izņem sēklotnes pirms sagriezt smalki.
3. Kad vista apmarinējusies pannā uzkarsē eļļu ( tik daudz, lai tā pārklāj cepamos produktus) un glīti liek karstajā eļļā vistas gabaliņus pa vienam lai tie glīti apcepas un nesalīp ( apm 3min) brūni no abām pusēm, izņemot ārā uz brīdi vēlams pārbērt tos metāla sietiņā lai notecētu liekā eļļa un tad beram katliņā lai neatdziest un tā pa vienam eļļā apvāram visus dārzeņus (viduvēji katri no tiem cepas 2-5 minūtes) un apceptos uz brīdi sietiņā - tad katlā. Sēnes tikai viegli apbrūnināt!
4. Kā pēdējos viegli apcep puravu rinķīšus un kad viss nonācis katliņā pievieno sīki sasmalcinātu ķiploku, sāli (nedaudz) , lokus un dilles kā arī Taizemes mērci . Samaisa un pasniedz ar rīsu ēdieniem
Uz augšu