Tiramisu 2

2005. gada 3. maijs
Foto: Juris Sapožņikovs
Pagatavošana
24 min
1. Puto dzeltenumus. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un ar mikseri saputo līdz gaišai un krēmīgai masai. Liec klāt maskarponi un ar putojamo slotiņu vai karoti uzmanīgi iecilā to saputotajos dzeltenumos, kamēr siers sajaucies ar olu. Noliec malā.
2. Gatavo tiramisu. Kafijai nokās biezumus un samaisi ar brendiju. Lej seklā traukā. Ņem cepumus un pa vienam iemērc kafijā. Dāmu pirkstiņi ļoti ātri uzsūc mitrumu, tāpēc tie jāiemērc un uzreiz jāņem ārā. Liec mērcētos cepumus vienā kārtā četrkantīgā traukā. No minētā sastāvdaļu daudzuma iznāks divas cepumu kārtas. Palielinot sastāvdaļu daudzumu, iegūsi vairākas kārtas, bet nav vēlams, lai būtu vairāk par četrām kārtām. Katrai cepumu kārtai liec virsū maskarpones krēmu, kārtojumu pabeidz ar krēma kārtu. Pārsedz ar foliju un liec ledusskapī uz 7 stundām vai uz nakti. Pirms pasniegšanas apkaisi ar kakao vai rīvētu šokolādi.
Uz augšu