Tiramisu 2

4 1

Sastāvdaļas

  • Tiramisu tulkojumā nozīmē paķer mani. Pēc tā nogaršošanas tā vien gribas turpināt šo frāzi ar “… uz debesīm”. Vecās pavārgrāmatās šā deserta receptes neatrast. Tiek pieņemts, ka tas nācis no Venēcijas reģiona
  • 4 porcijām
  • Gatavošanas laiks - 40 minūtes un vēl 7 stundas atdzesēšanai
  • 1 paciņa (250 g) maskarpones siera (istabas temperatūrā)
  • 4 olas
  • 4 krūzītes stipras kafijas vai espresso, atdzesēta
  • 200 cepumu Dāmu pirkstiņi (Lady finger)
  • 2 tējk. brendija
  • 1 tējk. amareto
  • 1 tējk. gaišā ruma (piemēram, Bacardi)
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 tējk. citrona sulas
  • Apkaisīšanai 1 ēdk. kakao pulvera vai rīvēta šokolāde

Pagatavošana

24 min.
  1. Puto dzeltenumus. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un ar mikseri saputo līdz gaišai un krēmīgai masai. Liec klāt maskarponi un ar putojamo slotiņu vai karoti uzmanīgi iecilā to saputotajos dzeltenumos, kamēr siers sajaucies ar olu. Noliec malā.
  2. Gatavo tiramisu. Kafijai nokās biezumus un samaisi ar brendiju. Lej seklā traukā. Ņem cepumus un pa vienam iemērc kafijā. Dāmu pirkstiņi ļoti ātri uzsūc mitrumu, tāpēc tie jāiemērc un uzreiz jāņem ārā. Liec mērcētos cepumus vienā kārtā četrkantīgā traukā. No minētā sastāvdaļu daudzuma iznāks divas cepumu kārtas. Palielinot sastāvdaļu daudzumu, iegūsi vairākas kārtas, bet nav vēlams, lai būtu vairāk par četrām kārtām. Katrai cepumu kārtai liec virsū maskarpones krēmu, kārtojumu pabeidz ar krēma kārtu. Pārsedz ar foliju un liec ledusskapī uz 7 stundām vai uz nakti. Pirms pasniegšanas apkaisi ar kakao vai rīvētu šokolādi.

Komentāri

landa 2011. gada 11. jūlijs 19:00
TAISOS TIKAI VEL GATAVOT- bet domaju ka amaretto un bij domats klat garshai pie cepumu merceshanas bet citrons klat siera masai .
Sataninsh_18 2010. gada 14. oktobris 08:50
Arī var nelikt klāt brendiju, amareto vai gaišo rumu un sanāk ļoti labs, man pat bērni ēda šo pagatavoto brīnumu.
Bet paliek viens jautājums kur liek olu baltumu?
Laumite 2010. gada 22. augusts 07:08
4 krūzītes stipras kafijas- tas nu ir pārspīlēti,
vajag 4 ēdamkarotes stipras kafijas un pielejot brendiju un amareto iznāk pietiekoši šķidruma kur apmērcēt cepumus
Kūka garda,katreiz iznāk savādāka.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti