Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dietiskais ēdiens

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 liels cukini vai divi mazi
  • 3 - 4 vistas filejas
  • 1 sīpols
  • 1 - 2 ķiploka daiviņas
  • Paprika
  • 30 g maztauki saldā krējuma
  • Svaiga Mocarellas siera
  • Tomātu biezenis
  • Burciņa konservētu tomātu
  • 3 - 4 ĒK rīvēta siera
  • Garšvielas (baziliks, raudene, timiāns, majorāns)
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 ĒK olīveļļas
  • 1 TK sviesta veidnes iesmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Cukini nomizo un sagriež garenās šķēlēs. Liek uz dvieļa vai traukā, pārkaisa ar sāli un atstāj atsuloties.
  2. Pēc laika, kad sula jau izdalījusies, cukini šķēles var pārlikt sietā, lai viss liekais šķidrums notek.
  3. Pannā apcep smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
  4. Pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu vistas fileju.
  5. Pēc 5 minūtēm pieliek sasmalcinātu papriku un turpina cept.
  6. Pēc kādām 10 minūtēm pievieno tomātu mērci un konservētos tomātus ar visu sulu (ja tomāti ir veseli, tos pirms tam sagriež). Pieber garšvielas un visu sautē aptuveni 15 minūtes uz nelielas uguns.
  7. Cepamo veidni ieziež ar sviestu. Tajā klāj vienu kārtu cukini šķēles, tām pāri gaļas pildījumu, uzber nedaudz rīvēta sieta un pārlej ar pusi no saldā krējuma.
  8. Tad kārto nākošo cukinī kārtu, liek gaļas pildījumu, uzkaisa nedaudz siera un pārlej ar atlikušo saldo krējumu. Pāri liek pēdējo cukini kārtu. Tai uzkaisa atlikušo sieru un pārliek ar Mocarellas šķēlēm.
  9. Cep cepeškrāsnī 200*C aptuveni 20 minūtes.
  10. Pasniedz kopā ar svaigiem salātiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas