Dietiskais ēdiens

2010. gada 8. janvāris
Foto: Elīna O.
Pagatavošana
120 min
1. Cukini nomizo un sagriež garenās šķēlēs. Liek uz dvieļa vai traukā, pārkaisa ar sāli un atstāj atsuloties.
2. Pēc laika, kad sula jau izdalījusies, cukini šķēles var pārlikt sietā, lai viss liekais šķidrums notek.
3. Pannā apcep smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
4. Pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu vistas fileju.
5. Pēc 5 minūtēm pieliek sasmalcinātu papriku un turpina cept.
6. Pēc kādām 10 minūtēm pievieno tomātu mērci un konservētos tomātus ar visu sulu (ja tomāti ir veseli, tos pirms tam sagriež). Pieber garšvielas un visu sautē aptuveni 15 minūtes uz nelielas uguns.
7. Cepamo veidni ieziež ar sviestu. Tajā klāj vienu kārtu cukini šķēles, tām pāri gaļas pildījumu, uzber nedaudz rīvēta sieta un pārlej ar pusi no saldā krējuma.
8. Tad kārto nākošo cukinī kārtu, liek gaļas pildījumu, uzkaisa nedaudz siera un pārlej ar atlikušo saldo krējumu. Pāri liek pēdējo cukini kārtu. Tai uzkaisa atlikušo sieru un pārliek ar Mocarellas šķēlēm.
9. Cep cepeškrāsnī 200*C aptuveni 20 minūtes.
10. Pasniedz kopā ar svaigiem salātiem.
Uz augšu