Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Chicken tikka masala

2010. gada 5. janvāris
Foto: Linda Dumpe
Šo ēdienu var arī iesaldēt, līdz ar to ietaupīt naudu un zināt, ka ledusskapī ir kaut kas garšīgs, kad sakārojas.
Pagatavošana
65 min
1. Silda eļļu un sviestu lielā katlā, tad pievieno sīpolus un šķipsniņu sāls. Gatavo 15-20 min kamēr mīksti un zeltaini. Pievieno pastu un piparus (čilli), gatavo vēl 5 min. vai ilgāk, lai izgatavojas asums(nebūtu jēls).
2. Pievieno vistu un kārtīgi samaisa ar mērci, lai vista būtu nosegta. Gatavo 2 min. , tad pievieno tomātus, tomātu pastu un 200 ml ūdeni. Uzliek vāku un vāra 15 min., ik pa laikam apmaisot, līdz vista gatava.
3. Noņem vāku, iemaisa mango čatniju, saldo krējumu un jogurtu - uzsilda. Saliek garšvielas un noliek malā to daudzumu, kuru neapēdīsun domā iesaldēt. pārējo pārber ar koriandru un pasniedz ar rīsiem.
4. IESALDĒŠANA:
5. Atdzesē ēdienu, tad liek saldētavā, tiklīdz pilnībā atdzisis. Vistai pilnībā jābūt nosegtai ar mērci. Var saldēt līdz 3 mēnešiem. Kad vēlas izmantot, diennakti atkausē ledusskapī. Kad pilnībā atkusis, uz lēnas uguns silda, jāpārliecinās vai ēdiens ir pilnībā uzsildījies karsts pirms pasniegšanas.
6. Labu apetīti!
Uz augšu