Medus cepetis

2010. gada 2. janvāris
Foto: Agnese
Pagatavošana
120 min
1. Cūkgaļas gabalu noskalo un ieliek traukā ar augstām malām, sadursta ar nazi, lai caurumos saliktu uz pusēm pārgrieztas ķiploku daiviņas. Pārkaisa ar nedaudz pipariem un sāli, pa virsu pārlej pusi no medus, sinepju un mārrutku mērces un trauku pielej 3-4cm ar ūdeni (ja ribiņu gabali, tad mazāk). Liek cepties uz 30-40min cepeškrāsnī. Tad parasti gaļu uzlieku uz šķīvja, bet zostīti nokāšu no tām ķeskām, kas nāk ārā no cūkgaļas cepšanās laikā, izmazgāju trauku, lieku atpakaļ cūkgaļu, pārleju ar zostīti, uzleju atlikušo daļu mērces un lieku atpakaļ krāsnī cepties aptuveni 30-40min - atkarībā no gaļas lieluma. Sanāk diezgan salda un sulīga gaļa. Savukārt zosti leju pār vārītiem vai salmiņos ceptiem kartupeļiem.
Uz augšu