Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gabaliņi sojas mērcē

2005. gada 2. maijs
Foto: Maija Tauriņa
Pagatavošana
180 min
1. Sagriež fileju nelielos gabaliņos vai sloksnītēs.
2. Bļodā sajauc olas baltumus ar sojas mērci un kartupeļu miltiem un iegūtajā marinādē vistu marinē vismaz 2 stundas.
3. Kad gaļa izmarinējusies pannā uzkarsē eļļu (daudz) (ieteiktu cept olīveļļā) un tajā glīti pa atcevišķiem gabaliņiem ieliek vistu un apcepina gabaliņus viegli brūnus (dažas minūtes) un izzvejo ārā lai varētu apcept nākošos. Kad vista gatava pannā ieber pēdercukuru, nedaudz apbrūnina un tad pievieno sojas mērci un vīnu un tad tajā atkal liek apceptos vistas gabaliņus un nedaudz pasutina (apmēram 5 min).
4. Pasniedz pie rīsu ēdieniem kopā ar svaigu papriku.
5. ***Šādi var gatavot arī smalki sagrieztās cūkgaļas strmēlītes .
Uz augšu