Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Selerijas sakne sinepju mērcē

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 liela selerijas sakne
  • 3 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
  • 30 g miltu
  • 1 /2 l piena
  • 2 -4 ēdamkarotes sinepju (atkarībā no tā, cik ļoti garšo sinepes)
  • Pipari
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Seleriju nomizo, sagriež salmiņos (apmēram kā frī kartupeļus) un vāra vieglā sālsūdenī, kamēr gandrīz mīksta (apm 15 minūtes). Nokāš.
  2. Kamēr vārās selerija, pannā izkausē 2 ēd.k. sviesta, iejauc miltus un pacep 30 sekundes. Noņem no uguns, pamazām maisot pielej pienu, uzliek atkal uz uguns, pieliek sinepes un piparus. Vāra uz mazas liesmas, kamēr mērce sabiezē.
  3. Mērcē ieber selerijas gabaliņus un samaisa, lai selerija pārklāta ar mērci.
  4. Atlikušajā sviestā apgrauzdē rīvmaizi, pārber selerijai un pasniedz.
  5. (Iznāk 4 porcijas kā uzkoda vai 2 porcijas kā pamatēdiens)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas