Selerijas sakne sinepju mērcē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 liela selerijas sakne
  • 3 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
  • 30 g miltu
  • 1 /2 l piena
  • 2 -4 ēdamkarotes sinepju (atkarībā no tā, cik ļoti garšo sinepes)
  • Pipari
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana

40 min.
  1. Seleriju nomizo, sagriež salmiņos (apmēram kā frī kartupeļus) un vāra vieglā sālsūdenī, kamēr gandrīz mīksta (apm 15 minūtes). Nokāš.
  2. Kamēr vārās selerija, pannā izkausē 2 ēd.k. sviesta, iejauc miltus un pacep 30 sekundes. Noņem no uguns, pamazām maisot pielej pienu, uzliek atkal uz uguns, pieliek sinepes un piparus. Vāra uz mazas liesmas, kamēr mērce sabiezē.
  3. Mērcē ieber selerijas gabaliņus un samaisa, lai selerija pārklāta ar mērci.
  4. Atlikušajā sviestā apgrauzdē rīvmaizi, pārber selerijai un pasniedz.
  5. (Iznāk 4 porcijas kā uzkoda vai 2 porcijas kā pamatēdiens)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi