Citrona sirdis

Sastāvdaļas

  • 125 g miltu
  • Pustējkarote cepamā pulvera
  • 50 g cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • Puscitrona rīvēta miziņa
  • 1 tējkarota citrona sulas
  • 3 tējkarotes liķiera(citrona vai kāda cita)
  • 60 -70g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 75 g pūdercukura
  • Kapāti rieksti, mandeles vai sīkas sēkliņas

Pagatavošana

50 min.
  1. Miltus, cepamo pulveri. cukuru, sāli, citrona miziņu, 1 tējkaroti liķiera, sviestu un olas dzeltenumu ātri samīca, uz 30 min noliek aukstumā. Tad to izveltnē 2-3mm biezumā, izspiež sirdis, liek uz cepamā papīra uz 200 grādu temperatūrā cep apmēram 10 min, atdzesē. Pūdercukuru sajauc ar 2 tējkarotēm liķiera un tējkaroti citrona sulas, ar to pārziež cepumu virsiņas. Kad tās ir nožuvušas, ar pārpalikušo maisījumu apziež cepumu maliņas un apviļā kapātos riekstos vai sēkliņās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi