3. Čili piparam izņem sēklas un arī sasmalcina. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.
4. Baltmaizi sagriež kubiņos
5. Palielā katlā vai ļoti dziļā pannā liek cepties 2 šķēles smalki sagriezta cauraudža, tam pievieno, 1/2 sīpolu un čili piparus.
6. Kad viss apcepies zeltaini brūns, pievieno saberztu vistas buljona kubiņu, ķirbja gabaliņus un pārlej ar glāzi ūdens. Samaisa un sautē apmēram 15 minūtes, kamēr ķirbis sāk jukt.
7. Pievieno kartupeļu gabaliņus un turpina sautēt vēl 15 minūtes,kamēr kartupeļi mīksti.
8. Noņem no uguns un sablenderē (ja ir rokas blenderis, tad var turpat katlā. Zupu atkal liek uz uguns, pievieno 1/2 paciņu kausētā siera, piparus un sāli pēc garšas, iespieš 6 daiviņas ķiploka.
9. Baltmaizes grauzdiņi.
10. Uzkarsētā pannā ielej eļļu, iespiež 3 daiviņas ķiploka, samaisa un pievieno kubiņos sagrieztu baltmaizi, apcep brūnu uz lielas uguns, nepārtraukti maisot.
11. Cauraudža piedevas.
12. Pannā liek cepties atlikušo cauraudzi, tam pievieno sīpolus, cep zeltani brūnus.
13. Pasniegšana.
14. Zupas šķīvī lej zupu, ieliek karoti skābā krējuma nedaidz iemaisa, lai veidojas balts virpulis, vidū liek karoti cauraudža ar sīpoliem un pārkaisa ar baltmaizes grauzdiņiem.