1. Šī recepte nāk no A.Waters brīnišķīgās grāmatas http://static.bookdepository.co.uk/assets/images/book/large/9780/7181/9780718154387.jpg
2. Liek vārīties makaronus.
3. Uzkarsētā olīveļā (ņemu extra virgin) ber iekšā sakapātus vai saspiestus ķiplokus, un uz vidējas uguns drusku apcep, uzmanīgi raugot, lai nepaliek brūni. Tad samaisa ar makaroniem.
4. Variācijai var pievienot arī kaltētus tomātus. Pati lietoju tikai sausos kaltētos tomātus (ne tos, kas eļļā) un šī ēdiena ģeniālās vienkāršības dēļ uzskatu, ka ar garšvielām bagātināti tomāti te ir lieki. Es kaltētos tomātus apleju ar verdošu ūdeni, ļauju ievilkties, un tad ar šķērēm sagriežu mazos gabaliņos.