Miežu biezputra ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • Miežu putraimi - 100 g
  • Kaltētas sēnes - 50-60 g
  • Piens - 1 glāze
  • Ķiploks - 2 daiviņas
  • Speķis - 200 g
  • Sīpols
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Ūdens - 750 ml

Pagatavošana

50 min.
  1. Putraimus noskalo tekošā ūdenī. Notecina.
  2. Speķi sagriež gabaliņos, 2/3 izkausē uz sakarsētas pannas, iztecinātajos taukos apcep putraimus. Ber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra līdz gatavībai.
  3. Sēnes pārlej ar aukstu pienu. Pēc 10 min. sēnes izņem un sīki sasmalcina.
  4. Sakapā sīpolu un apcep ar atlikušo speķi, pievieno sēnes, ar sāli saberztu ķiploku, piparus.
  5. Putru sajauc ar sēņu masu un liek ietaukotā veidnē. Cep 180 grādos ~10 min līdz veidojas kraukšķīga zeltaina garoziņa.

Komentāri

Kold 2011. gada 16. septembris 22:14
No svaigām sēnēm arī ļoti labi sanāk. Klāt var piekost grauzdiņus ar stipru sieru. Mēs ēdām ar pūdēto, un bija varen labi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi