Mencas sacepums ar spinātiem

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Mencas fileja - 600 g
  • Spināti - 600 g
  • Sīpols
  • Sula no 1 citrona
  • Sviests - 2 ēd.kar
  • Krējums - 2 ēd.kar
  • Zivju buljons - 50-100 ml
  • Rīvmaize - 2 ēd.kar
  • Rīvēts parmezāns - 2 ēd.kar
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

50 min.
  1. Mencas fileju sagriež gabalos, apsalcina ar citrona sulu.
  2. Spinātus nomazgā, notecina ūdeni. Uzvāra zivju buljonu (no koncentrāta). Ar taukvielām ieziež cepamo formu, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  3. Notīra sīpolu un sagriež mazos gabaliņos. Pannā izkausē 1 ēd.kar. sviestu un tajā apcep sīpolu, pievieno spinātus, ielej zivju buljonu. Pieber sāli, piparus un mazliet muskatriekstu. Sautē ~2 min., piejauc krējumu.
  4. Cepamformā liek spinātus, virsū kārto mencas gabaliņus,apkaisa ar sāli. Rīvmaizi sajauc ar parmezānu un 1 ēd.kar. sviesta, maisījumu izkārto uz zivs. Liek cepeškrāsnī un cep 15 min.
  5. pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi