Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mencas sacepums ar spinātiem

2009. gada 3. decembris
Foto: Gunta
Pagatavošana
50 min
1. Mencas fileju sagriež gabalos, apsalcina ar citrona sulu.
2. Spinātus nomazgā, notecina ūdeni. Uzvāra zivju buljonu (no koncentrāta). Ar taukvielām ieziež cepamo formu, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
3. Notīra sīpolu un sagriež mazos gabaliņos. Pannā izkausē 1 ēd.kar. sviestu un tajā apcep sīpolu, pievieno spinātus, ielej zivju buljonu. Pieber sāli, piparus un mazliet muskatriekstu. Sautē ~2 min., piejauc krējumu.
4. Cepamformā liek spinātus, virsū kārto mencas gabaliņus,apkaisa ar sāli. Rīvmaizi sajauc ar parmezānu un 1 ēd.kar. sviesta, maisījumu izkārto uz zivs. Liek cepeškrāsnī un cep 15 min.
5. pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Uz augšu