Egnogs

2009. gada 30. novembris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
20 min
1. Sakul olu dzeltenumus ar pusi cukura.
2. Sakul olu baltumus līdz stingrām putām un tad iemaisi otru pusi cukura.
3. Ielej olu dzeltenumus olu baltumos un lēni un uzmanīgi samaisi.
4. Lēnām piemaisi rumu.
5. Lēnām piemaisi pienu.
6. Lēnām piemaisi viskiju.
7. Lēnām piemaisi pusi saldā krējuma.
8. Sakul otru pusi krējuma un ļoti lēnām un uzmanīgi piemaisi to masai, vislabāk lietojot gumijas lāpstiņu.
9. Pasniedz galdā istabas temperatūrā, vispirms egnogu ielejot tasītēs un pārkaisot ar muskatriekstu. Gādā, lai katrā tasītē būtu gan šķidrums, gan putu krējums.
10. Recepte domāta 12 personām.
Uz augšu