Sākums > Receptes > Uzkodas

Provansas ēdiens «ratatouille

2009. gada 28. novembris
Foto: Salvis
Pagatavošana
60 min
1. Baklažānus sagriež, pārkaisa ar sāli un atstāj atsuloties caurdurī. Lielā katlā uzsilda olīveļļu. Apcep lielās šķēlēs sagrieztus sīpolus un iemaisa sakapātas ķiploku daiviņas. Pievieno nospiestus baklažānus un plānās sloksnītēs sagrieztu papriku (bez sēklām). Maisot silda uz lēnas uguns. Kad paprika sāk mainīt krāsu, pieliek nomizotus un kubiņos sagrieztus tomātus un biezās šķēlēs sagrieztus cukini. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Turpina sutināt zem vāka uz pavisam nelielas liesmas 30–45 minūtes. Iemaisa daudz smalki sakapātu garšaugu un pasutina vēl dažas minūtes. Pievieno citrona sulu vai etiķi.
2. Šo Provansas ēdienu (ieteicams — aukstu) pasniedz kā uzkodu, salātus vai pīrāga pildījumu.
3. Klaudija Rodena, «Pikniks un citi svētki».
4. Iekopēts no apollo.lv portāla 03.08.2009. publikācijas.
Uz augšu