Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pelmeņi dārzeņos un sierā

2009. gada 22. novembris
Foto: Līga Kupce
Pagatavošana
60 min
1. No sākuma izvāra pelmeņus, ūdenim pievieno 2-3 buljona kubiņus, atkarībā no tā cik daudz vāra pelmeņus. Tajā pašā laikā uz pannas uzlej vienu,divas karotes eļļas un liek saldētus dārzeņus (tie var būt Lečo, zirnīši, burkāni, šampinjoni utt). Atsevišķā bļodiņā uzlej 200ml karsta ūdens ar buljona kubiciņu, kubiciņu kārtīgi sasmalcina, ūdeni samaisa un lej klāt dārzeņiem tikai tad,kad dārzeņi ir gatavi, pēc tam pievienu 2-3 deserta karotes ar svaigo sieru, protams, var pievienot arī garšvielas pēc izvēles. Mērci kārtīgi izmaisa.
2. Kad pelmeņi ir izvāriti, tos nokāš un ieliek karsējamā traukā un pieliek klāt mērci un visu kārtīgi izmaisa. Pēc tam uzliek pa virsu sarivētu vai siera šķēlītes. Trauku ieliek cepeškrāsnī, lai siers nedaudz sacepās un izkūst, kā arī lai pelmeņi garšīgajā mērcē pasutinās, var par virsu likt foliju. Cepeškrāsns temp no 200-250 grādiem un uz kādām 10-15min.
3. Labu apetīti!
Uz augšu