Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Dzimšanas dienas torte

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Tortei
  • 150 g izsijātu miltu
  • 150 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes silta ūdens
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 150 g mīkstas konsistences sviesta vai margarīna
  • 3 ēdamkarotes zemeņu vai aveņu ievārījuma (der arī džems)
  • 3 pilienus vaniļas esences
  • 3 sakultas olas
  • Mazliet eļļas cepamo formu ieeļļošanai
  • Glazūrai
  • 150 g izsijāta glazūras cukura
  • Sarkana pārtikas krāsa
  • Silts ūdens
  • Dekorēšanai
  • Krāsainos, saldos ''kristāliņus''
  • Konfektes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni. Ieeļļo formas. Uz cepamā papīra apkārt formai apvelc divus apļus ar zīmuli. Izgriez un ieklāj katru savā formā.
  2. Lielākā bļodā ieliec visas tortes sastāvdaļas, izņemot ievārījumu. Ar koka karoti tās kārtīgi sakul.
  3. Kad mīkla viegli atkrīt no karotes, mīklu sadali uz pusēm un katru pusi liec savā formā. Izlīdzini to!
  4. Cep 25 minūtes vai līdz kūka vidū ir stingra un kļuvusi zeltaini brūna.
  5. Padzesē 5 minūtes, tad ar nazi gar formas malu velc apkārt kūkai, izņem kūku un noliec uz dzesējamā režģa.
  6. Ieliec ievārījumu mazākā bļodiņā, izmaisi. Kad biskvīts ir atdzisis, uz katras ripas uzzied ievārījumu.
  7. Tagad gatavo glazūru...
  8. Bļodā iesijā glazūras cukuru. Pakāpeniski piemaisi ūdeni, lai veidojas biezs maisījums.
  9. Ar kokteiļa salmiņu piepilini dažus pilienus pārtikas krāsas, lai maisījums iegūtu vajadzīgo krāsu.
  10. Dekorē pēc paša gaumes.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas