Sākums > Receptes > Deserti

Dzimšanas dienas torte

2009. gada 22. novembris
Foto: Elza Neilande
Pagatavošana
60 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni. Ieeļļo formas. Uz cepamā papīra apkārt formai apvelc divus apļus ar zīmuli. Izgriez un ieklāj katru savā formā.
2. Lielākā bļodā ieliec visas tortes sastāvdaļas, izņemot ievārījumu. Ar koka karoti tās kārtīgi sakul.
3. Kad mīkla viegli atkrīt no karotes, mīklu sadali uz pusēm un katru pusi liec savā formā. Izlīdzini to!
4. Cep 25 minūtes vai līdz kūka vidū ir stingra un kļuvusi zeltaini brūna.
5. Padzesē 5 minūtes, tad ar nazi gar formas malu velc apkārt kūkai, izņem kūku un noliec uz dzesējamā režģa.
6. Ieliec ievārījumu mazākā bļodiņā, izmaisi. Kad biskvīts ir atdzisis, uz katras ripas uzzied ievārījumu.
7. Tagad gatavo glazūru...
8. Bļodā iesijā glazūras cukuru. Pakāpeniski piemaisi ūdeni, lai veidojas biezs maisījums.
9. Ar kokteiļa salmiņu piepilini dažus pilienus pārtikas krāsas, lai maisījums iegūtu vajadzīgo krāsu.
10. Dekorē pēc paša gaumes.
Uz augšu