Bumbieri mīklā

2009. gada 21. novembris
Foto: Andra B.
Pagatavošana
105 min
1. Margarīnu,biezpienu,miltus un cepamo pulveri samīca viendabīgā masā.Uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
2. Pa to laiku sagatavo pildījumu.
3. Rozīnes sasmalcina,pārlej ar konjaku un atstāj uz 20 min. Riekstus sasmalcina.
4. Sajauc rozīnes(kopā ar konjaku),riekstus,cukuru un sviestu.
5. Bumbierus pārgriež uz pusēm,izņem serdi,nenogriežot kātiņu..Ja bumbieru miza ir cieta,tad nomizo.
6. Pilda ar riekstu-rozīņu pildījumu.Saliek abas pusītes atkal kopā.
Foto: Andra B.
7. Mīklu izrullē apmēram 1,5 cm biezumā,sagriež kvadrātos(lielums atkarīgs no bumbiera lieluma-apmēram 15x15cm).Vidū liek sagatavotos bumbierus.
8. Mīklas stūrus saņem kopā,nedaudz saspiež kopā.Lai mīkla turētos kopā,savienojuma vietās iekšpusē apsmērē ar olas baltumu un saspiežam ,lai turētos kopā. No mīklas var izveidot arī dekoratīvas lapiņas,kuras arī piestiprina ar olas baltumu.
Foto: Andra B.
9. Uz 10 min.ievietojam sagatavotos sainīšus ledusskapī.
10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200't.
11. Apsmērē bumbieru sainīšus ar olas dzeltenumu un cep apmēram 15 min., tad samazina temperatūru līdz 180't un cep vēl 25 min.
12. Var pasniegt ar saldējumu,putukrējumu vai vaniļas mērci.
13. !!! Bumbieru vietā var ņemt arī ābolus.
Uz augšu