Sākums > Receptes > Deserti

Kārtainā jāņogu torte

2009. gada 20. novembris
Foto: Ilgmārs Salmiņš
Pagatavošana
30 min
1. Mīklai paredzētos miltus uz dēlīša vai galda sakapā kopā ar pārējiem produktie, un žigli samīca gludu mīklu. Izveido apaļu bumbu, ietin folijā un vismaz uz 30 minūtēm, novieto aukstumā.
2. Sakarsē krāsni. Mīklu sadala 4 vienādā daļās un katru izveltnē veidnes pamata lielumā. Pa vienai kārtai pilda veidnē un cep zeltaini brūnu dzeltenumu.
3. Ogu putām paredzēto ievārījumu saputo ar cukuru un olu baltumiem, apziež 3 plāksnes un saliek vienu uz otras. Virspusējo atstāj neapziestu. Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar pūdercukuru. Tortei jāievelkas 1-2 stundām.
Uz augšu