Citrona krēma un ogu kūka

Sastāvdaļas

  • Iredenai smilšu mīklai
  • 200 g miltu
  • 50 g cietes
  • 70 g cukura
  • 125 g gabaliņos sakapāta sviesta
  • 1 ola
  • Citronu krēmam.
  • 100 ml citronu sulas
  • 450 g trekna skāba krējuma
  • 3 olas
  • 80 g cukura
  • Virsai.
  • 500 g ogu
  • Pūdercukurs - pārkaisīšanai

Pagatavošana

55 min.
  1. Veidne 26 cm diametrā ar noņemamu malu.
  2. Apcepšana.
  3. 15 minūtes 210 grādu temperatūrā
  4. Cepšana
  5. 40 minūtes 130 grādu temperatūrā.
  6. Mīklai paredzētos miltus uz dēlīša vai galda sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu. Izveido apaļu bumbu, ietin folijā un vismaz uz 30 minūtēm novieto aukstumā.
  7. Sakarsē cepeškrāsni. Mīklu izeltnē ļoti plānu un nedaudz lielāku par veidnes pamatni. Ieklāj veidnē un pavelk maliņas uz augšu. Piespiež klāt saburzītu alumīnija foliju, lai mīkla nesakristos. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Mīklu apcep. Noņem foliju un samazina krāsns temperatūru.
  8. Kēmam paredzētos produktus rūpīgi sakuļ. Masu pilda uz apceptās pamatnes un mazākā karstumā cep gatavu. Krēmam jābūt gaišam. Kūku uz brīdi atstāj izslēgtā krāsnī.
  9. Vēl silto kūku uzliek uz tortes palikņa, pārklāj ar ogām un biezā kārtā, pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi