Sākums > Receptes > Deserti

Citrona krēma un ogu kūka

2009. gada 20. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
55 min
1. Veidne 26 cm diametrā ar noņemamu malu.
2. Apcepšana.
3. 15 minūtes 210 grādu temperatūrā
4. Cepšana
5. 40 minūtes 130 grādu temperatūrā.
6. Mīklai paredzētos miltus uz dēlīša vai galda sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu. Izveido apaļu bumbu, ietin folijā un vismaz uz 30 minūtēm novieto aukstumā.
7. Sakarsē cepeškrāsni. Mīklu izeltnē ļoti plānu un nedaudz lielāku par veidnes pamatni. Ieklāj veidnē un pavelk maliņas uz augšu. Piespiež klāt saburzītu alumīnija foliju, lai mīkla nesakristos. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Mīklu apcep. Noņem foliju un samazina krāsns temperatūru.
8. Kēmam paredzētos produktus rūpīgi sakuļ. Masu pilda uz apceptās pamatnes un mazākā karstumā cep gatavu. Krēmam jābūt gaišam. Kūku uz brīdi atstāj izslēgtā krāsnī.
9. Vēl silto kūku uzliek uz tortes palikņa, pārklāj ar ogām un biezā kārtā, pārkaisa ar pūdercukuru.
Uz augšu