Ziemassvētku kēkss manā gaumē :)

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) smalki sagrieztas žāvētas aprikozes
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) smalki sagrieztas žāvētas vīģes
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) sasmalcināti valrieksti vai lazdu rieksti (var būt abi,bet kopējais daudzums lai nepārsniedz 4 ēdamk.)
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) sasmalcināti cukāti
  • 2 olu dzeltenumi
  • 4 olu baltumi
  • 4 ēdamk. pūdercukurs
  • 6 ēdamk. miltu
  • 2 ēdamk. kakao pulveris
  • 4 ēdamk. piens
  • 1 tējk.sviests

Pagatavošana

70 min.
  1. Bļodā sajauc riekstus,sagrieztās aprikozes,vīģes un cukātus.
  2. Karstā ūdens peldē saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru-puto apmēram 5 min.
  3. Izņem no karstā ūdens.Pievieno izsijātus miltus,kakao pulveri un pienu.Visu labi izmaisa.
  4. Atsevišķā traukā saputo olas baltumus.Uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu-miltu masā.
  5. Tad olu masu uzmanīgi sajauc ar sagatavotajiem riekstiem-žāvētiem augļiem,cukātiem.
  6. Garenu cepamo formu iesmērē ar sviestu,ieklāj cepamo papīru.
  7. Lej sagatavoto masu veidnē.
  8. Cep apmēram 55-60 min. - 180'temperatūrā.
  9. 1 porcijā apmēram 150 kCal

Komentāri

natalija 2015. gada 20. decembris 20:16
vai shai receptej deretu ari bezglutena milti/
soh 2012. gada 19. decembris 07:17
laba, jau otro gadu cepam uz Ziemīšiem...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi