Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu biezzupa ar šķiņķi un kausētu sieru

2009. gada 16. novembris
Foto: Toms Strods
Pagatavošana
45 min
1. Dārzeņus notīra, nomazgā un cietākos dārzeņus - burkānus, bietes - sagriež mazākos gabalos. Visu liek palielā katlā, pārkaisa nedaudz sāli un pārlej ar ūdeni, lai visi dārzeņi būtu pārklāt. Ūdeni nevajag pieliet par daudz, ja beigās sanāks par biezu tad var pieliet klāt.
2. Dārzeņus vāra, kamēr mīksti, tad pieliek buljona kubiņu un vāra kamēr tas izšķīst.
3. Pa to laiku smalki sagriež šķiņķi un apcep.
4. Katlu ar dārzeņiem ņem nost no uguns un sablenderē viendabīgā masā, tas jādara uzmanīgi, lai neapplaucētos.
5. Kad dārzeņi sablenderēti pielej saldo krējumu un pieliek 1/3 paciņas kausēto sieru, sablenderē vēlreiz.
6. Beigās pievieno apcepto šķiņķi, var pievienot smalki sagrieztus lociņus. Pasniedz ar grauzdiņiem.
Uz augšu