Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Dārzeņu biezzupa ar šķiņķi un kausētu sieru

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Dārzeņi
  • 4 palieli puķukāposta zariņi
  • 2 -3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • Gabals purava
  • 2 sīpoli
  • Pāris ķiploki
  • (Dārzeņus var likt kādi garšo un variēt proporcijas. Labi iederas mini biete, kabacis, tomāts, utt.)
  • 150 ml saldā krējuma(nepilna mazā paciņa)
  • 1 /3 iepakojuma kausētā siera Dzintars
  • 150 g kūpināta šķiņķa
  • Sāls
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš
  • *iederas baltmaizes grauzdiņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Dārzeņus notīra, nomazgā un cietākos dārzeņus - burkānus, bietes - sagriež mazākos gabalos. Visu liek palielā katlā, pārkaisa nedaudz sāli un pārlej ar ūdeni, lai visi dārzeņi būtu pārklāt. Ūdeni nevajag pieliet par daudz, ja beigās sanāks par biezu tad var pieliet klāt.
  2. Dārzeņus vāra, kamēr mīksti, tad pieliek buljona kubiņu un vāra kamēr tas izšķīst.
  3. Pa to laiku smalki sagriež šķiņķi un apcep.
  4. Katlu ar dārzeņiem ņem nost no uguns un sablenderē viendabīgā masā, tas jādara uzmanīgi, lai neapplaucētos.
  5. Kad dārzeņi sablenderēti pielej saldo krējumu un pieliek 1/3 paciņas kausēto sieru, sablenderē vēlreiz.
  6. Beigās pievieno apcepto šķiņķi, var pievienot smalki sagrieztus lociņus. Pasniedz ar grauzdiņiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA