Marinēti šampinjoni lauku gaume

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg mazu šampinjonu
  • 4 mazas čilli piparu pākstis
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 500 ml baltvīna etiķa
  • 80 g cukura
  • 2 TK sāls
  • 2 TK sinepju graudiņu
  • 1 TK kaltētu garšaugu
  • 1 TK rozmarīna
  • 1 TK melno piparu graudiņu
  • 100 ml olīveļļas

Pagatavošana

90 min.
  1. Čilli piparu pākstis nomazgā, nosusina, sagriež smalkos gredzenos. Šampinjonus notīra.
  2. Katlā ielej etiķi, pieber cukuru, sāli, uzvāra. Marinādē ieber sagatavotās sēnes un vāra 5 min.
  3. Pusi sēņu kopā ar čilli piparu gredzeniem, sinepju graudiņiem un garšaugiem ieber 2 burciņās.
  4. Pārējās sēnes ar ķiplokiem, rozmarīnu un piparu graudiņiem ieber trešajā burciņā.
  5. Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej sēnēm, lai nebūtu pilnīgi pārklātas. Virsū uzlej nedaudz olīveļļas. Burciņas aizvāko.

Komentāri

Zaķene 2009. gada 16. novembris 10:07
Pirmās 2 burciņas izmet ārā, trešo izēd!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi