Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Glazēts šķiņķis ar āboliem

2005. gada 2. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo glazūru. Nelielā emaljētā bļodiņā ieliec 4 ēdamkarotes tumšā farīna cukura, ¼ tējkarotes maltu kreicnagliņu, ¼ tējkarotes maltu melno piparu, 3 tējkarotes sinepju pulvera un 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas. Uzliec bļodiņu uz plīts uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot, uzvāri.
2. Sagatavo šķiņķi un ābolus. Kūpinātu vai vārītu šķiņķi sagriez 2-3 cm biezās šķēlēs (katrā šķēlē jābūt apmēram 200 – 250 g). Ja šķiņķis ir ļoti liels (platas šķēles), tad sanāks 2 (400 g) šķēles, ja šaurāks, tad – 4. Ābolus rūpīgi nomazgā un nemizotus sagriez 1 cm biezās apaļās šķēlēs. Rūpīgi ar asu nazi izgriez serdeni no ābola šķēlēm (veidosies “baranciņa”).
3. Cep. Iesildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izklāj cepešpannu ar folliju un vienmērīgi nozied to ar sviestu. Kārto šķiņķa šķēles uz cepešpannas, katru šķēli ar otiņas palīdzību noklāj ar glazūru. Liec cepešplāti cepeškrāsnī uz vidējaa nodalījuma un cep 7 minūtes 200 grādu karstumā. Izņem cepešplāti no plīts, apgriez šķiņķa šķēles otrādi, atkal noklāj ar glazūru, kārto virsū apaļās ābolu šķēles un tās arī noklāj ar glazūru. Liec pannu atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 8 minūtes 200 grādu karstumā.
4. Pasniedz. Gatavo šķiņki ar āboliem kārto šķīvī, kā garnējumu pasniedzot vārītus kartupeļus un svaigus dārzeņus.
Uz augšu