Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Biešu salāti un zupa

Ko darīt, ja dārzā bietes padevušās tādā kvantumā, ka nezini kur likties...?
Pareizi, burkās iekšā un pagrabā, ziemā tik paņem un garšīga manta uz galda un vēderā. :))
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 kg bietes
  • 5 kg burkāni
  • 5 kg sīpoli
  • 5 kg bulgāru pipari (paprika)
  • 400 g augu eļļas
  • 100 -200 g cukurs
  • 3 -4 ēd.k. sāls
  • 100 g 9% etiķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Svaigas bietes un burkānus uz rupjas rīves sarīvējam, piparus sagriežam salmiņos, sīpolus sasmalcinam (var blenderī, normāli - ne putrā). Šo te visu sajaucam kopā, pievienojam eļļu, cukuru, sāli un liekam sautēties kādas 1-1.5 stundas, līdz bietes kļuvušas mīkstas. Pievienojam etiķi un vēl 30 minūtes turpinam sautēt.
  2. Masu karstu liekam burciņās, vākojam ciet, apgriežam uz mutes un liekam zem segas atdzist.
  3. Sanāk gan garšīgi salāti, gan arī forša un ātra zupa.
  4. Labu ēstgribu!!!

Konservējumi

Jaunākās receptes