Sākums > Receptes > Konservējumi

Biešu salāti un zupa ziemai

2009. gada 4. novembris
Foto: XPovar
Ko darīt, ja dārzā bietes padevušās tādā kvantumā, ka nezini kur likties...?
Pareizi, burkās iekšā un pagrabā, ziemā tik paņem un garšīga manta uz galda un vēderā. :))
Pagatavošana
180 min
1. Svaigas bietes un burkānus uz rupjas rīves sarīvē, piparus sagriež salmiņos, sīpolus sasmalcina (var blenderī, normāli - ne putrā). Šo te visu sajauc kopā, pievieno eļļu, cukuru, sāli un liek sautēties kādas 1-1.5 stundas, līdz bietes kļuvušas mīkstas. Pievieno etiķi un vēl 30 minūtes turpina sautēt.
2. Masu karstu liek burciņās, vāko ciet, apgriež un liek zem segas atdzist.
3. Sanāk gan garšīgi salāti, gan arī forša un ātra zupa.'

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu