Sākums > Receptes > Uzkodas

Sēņu ķūciņas

2005. gada 1. maijs
Foto: Una
Pagatavošana
30 min
1. Tātad izgrebj no sēnēm kātiņus, tā lai veidotos tāda kā bļodiņa. Visus kātiņus smalki, smalki sakapā un liek cepties uz pannas, kurā jau ir pusgatavi sakapāti sīpoli. Pievieno sāli, garšvielas.Cep kamēr sēnes gatavas. Lai tas viss mazliet padziest, tikmēr pasāla katru šampinjonu no iekšpuses un no ārpuses. Tagad ņem mazo tējkarotīti un liek sēnes dobumiņā sacepto pildījumu, un pa virsu karotīti ar siera salātiem. Tā atkārto ar viesiem šampinjoniem. Liek uz plāts ar sieru uz augšu. Liek cepties jau sakarsētā krāsnī un cep augstā temperatūrā apm. 10 minūtes, kamēr siers ir pakusis un sēnes ir sākušas suloties. Ņem ārā un liek uz katras sēnes pa krekerītim, tad ar krekerīti uz leju uz paplātes vai lielāka šķīvja. Ēd atdzisušas.
Uz augšu