Spinātu -"riccotta" siera (biezpiena) lazanja

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Siera mērcei:
  • 1 l piens
  • 65 g sviesta
  • 65 g miltu
  • 2 lauru lapas
  • Daži timiāna zariņi vai beramais timiāna pulveris
  • 70 g „parmesan” siera, sarīvēta
  • Lazanjai:
  • 220 g „riccota” siera vai mūsu pašu biezpiena (250g) (pēc iespējas treknāka un nevajadzētu būt graudainam)
  • 500 g spinātu, saplūkā, aplej ar verdošu ūdeni uz 5 minūtēm, nokāš un izspiež lieko ūdeni
  • Lazanjas plāksnītes, pirms lietošanas pa vienai iemērc karstā ūdenī. Svaigas lazanjas plāksnītes lietot daudz ērtāk, jo nav jāveic sagatavošanas darbi
  • 250 „mozzarella” siera, mazliet uzrīvē virsū muskatriekstu

Pagatavošana

80 min.
  1. Kārtošana un cepšana:
  2. Iestāda cepeškrāsnij temperatūru 180C.
  3. Ielej katliņā pienu, pieber miltus, pieliek sviestu timiānu un lauru lapas, pieber sāli un piparus un liek vārīties, maisa, kamēr masa kļūst biezāka. Pēcāk turpina vārīt uz mazas uguns.
  4. Nogriež uguni, izņem lauru lapas un timiāna zariņus (ja tādi ir) un pieber pusi no "parmesan" siera. Atstāj ievilkties
  5. Bļodā sajauc spinātus, "riccotta" sieru (vai biezpienu) un mazliet siera mērci un labi samaisa. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  6. Kārtas:
  7. Stikla cepamtrauka apakšā izkārto daļu spinātu-"riccotta" siera (vai biezpiena) - siera mērces masu;
  8. Aplej ar siera mērci;
  9. Tad izkārto „mozzarella” siera šķēlītes;
  10. Liek virsū lazanjas plāksnītes;
  11. Atkārto iepriekšējos slāņus –spinātu masa, siera mērce "mozzarella" siera šķēlītes un lazanjas plāksnītes;
  12. Beidzamajā slānī uz lazanjas plāksnītēm uzlej siera mērci. Un uzber atlikušo „parmesan” sieru.
  13. Liek cepeškrāsnī cepties uz 45 min
  14. Ņem ārā kad zeltaina . Atstāj lai ievelkas 15 min. (es nespēju :) )
    Ņem ārā kad zeltaina . Atstāj lai ievelkas 15 min. (es nespē...
  15. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

es 2012. gada 5. februāris 11:14
Viss jau OK, tikai interesanti, kura kraasna dod 1800C temperatuuru un kas no taa eediena paliek paari?!
Dagnija 2011. gada 20. jūnijs 20:09
Diemžēl man šī lazanja neizdevās. Spinātu un riccotas siera maisījums sanāca par maz, bet Moccarella siers cepoties palika sausāks un cietāks. Iespējams mans cepšanas trauks bija par lielu. Kaut kad mēģināšu vēlreiz - varbūt sanāks labāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni