Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Spinātu -"riccotta" siera (biezpiena) lazanja

Spinātu -"riccotta" siera (biezpiena) lazanja

FOTO: Anna Anna

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Siera mērcei:
  • 1 l piens
  • 65 g sviesta
  • 65 g miltu
  • 2 lauru lapas
  • Daži timiāna zariņi vai beramais timiāna pulveris
  • 70 g „parmesan” siera, sarīvēta
  • Lazanjai:
  • 220 g „riccota” siera vai mūsu pašu biezpiena (250g) (pēc iespējas treknāka un nevajadzētu būt graudainam)
  • 500 g spinātu, saplūkā, aplej ar verdošu ūdeni uz 5 minūtēm, nokāš un izspiež lieko ūdeni
  • Lazanjas plāksnītes, pirms lietošanas pa vienai iemērc karstā ūdenī. Svaigas lazanjas plāksnītes lietot daudz ērtāk, jo nav jāveic sagatavošanas darbi
  • 250 „mozzarella” siera, mazliet uzrīvē virsū muskatriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Kārtošana un cepšana:
  2. Iestāda cepeškrāsnij temperatūru 180C.
  3. Ielej katliņā pienu, pieber miltus, pieliek sviestu timiānu un lauru lapas, pieber sāli un piparus un liek vārīties, maisa, kamēr masa kļūst biezāka. Pēcāk turpina vārīt uz mazas uguns.
  4. Nogriež uguni, izņem lauru lapas un timiāna zariņus (ja tādi ir) un pieber pusi no "parmesan" siera. Atstāj ievilkties
  5. Bļodā sajauc spinātus, "riccotta" sieru (vai biezpienu) un mazliet siera mērci un labi samaisa. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  6. Kārtas:
  7. Stikla cepamtrauka apakšā izkārto daļu spinātu-"riccotta" siera (vai biezpiena) - siera mērces masu;
  8. Aplej ar siera mērci;
  9. Tad izkārto „mozzarella” siera šķēlītes;
  10. Liek virsū lazanjas plāksnītes;
  11. Atkārto iepriekšējos slāņus –spinātu masa, siera mērce "mozzarella" siera šķēlītes un lazanjas plāksnītes;
  12. Beidzamajā slānī uz lazanjas plāksnītēm uzlej siera mērci. Un uzber atlikušo „parmesan” sieru.
  13. Liek cepeškrāsnī cepties uz 45 min
  14. Ņem ārā kad zeltaina . Atstāj lai ievelkas 15 min. (es nespēju :) )
    Ņem ārā kad zeltaina . Atstāj lai ievelkas 15 min. (es nespē...

    FOTO: Anna Anna

  15. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas