Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spinātu -"riccotta" siera (biezpiena) lazanja

2009. gada 1. novembris
Foto: Anna Anna
Pagatavošana
80 min
1. Kārtošana un cepšana:
2. Iestāda cepeškrāsnij temperatūru 180C.
3. Ielej katliņā pienu, pieber miltus, pieliek sviestu timiānu un lauru lapas, pieber sāli un piparus un liek vārīties, maisa, kamēr masa kļūst biezāka. Pēcāk turpina vārīt uz mazas uguns.
4. Nogriež uguni, izņem lauru lapas un timiāna zariņus (ja tādi ir) un pieber pusi no "parmesan" siera. Atstāj ievilkties
5. Bļodā sajauc spinātus, "riccotta" sieru (vai biezpienu) un mazliet siera mērci un labi samaisa. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
6. Kārtas:
7. Stikla cepamtrauka apakšā izkārto daļu spinātu-"riccotta" siera (vai biezpiena) - siera mērces masu;
8. Aplej ar siera mērci;
9. Tad izkārto „mozzarella” siera šķēlītes;
10. Liek virsū lazanjas plāksnītes;
11. Atkārto iepriekšējos slāņus –spinātu masa, siera mērce "mozzarella" siera šķēlītes un lazanjas plāksnītes;
12. Beidzamajā slānī uz lazanjas plāksnītēm uzlej siera mērci. Un uzber atlikušo „parmesan” sieru.
13. Liek cepeškrāsnī cepties uz 45 min
14. Ņem ārā kad zeltaina . Atstāj lai ievelkas 15 min. (es nespēju :) )
Foto: Anna Anna
15. Labu apetīti!
Uz augšu