Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gandrīz īstā boloņas mērce ar sarkanvīnu

2009. gada 28. oktobris
Foto: E-witch
Pagatavošana
40 min
1. Sastāvdaļu proporcijas var mainīt pēc izvēles, jo parasti visu ņemu "uz aci", tāpēc šie ir tikai vispārīgi daudzumu norādījumi.
2. Ēdiena "sāls" ir sarkanvīnā + tomātos, jo tā ir neizsakāmi gardāka kombinācija nekā tomātu pasta vai mērce. Mēli var norīt :)
3. Liellopa malto gaļu var aizstāt ar citu, piem., cūkas, taču vislabāk tomēr garšo ar maltu liellopa šķiņķi.
4. Gatavošana. Sīki sagriež sīpolus, ķiplokus un burkānus, liek pannā, kurā pievienota olīveļļa, un apcep, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno malto gaļu, sāli, piparus un garšvielas, apmaisa un nedaudz pasautē. Sīki sagriež tomātus (ja vēlas, tiem var novilkt mizu), liek pannā klāt pie pārējām sastāvdaļām un vēl dažas minūtes pasautē. Tad visam pielej sarkanvīnu un sautē, līdz ēdiens gatavs.
5. Beigās, kad panna noņemta no uguns, pārkaisa rīvētu Parmas/Parmezāna sieru.
6. Vislabāk garšos kopā ar spageti makaroniem.
7. Labu apetīti!
Uz augšu