Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu biezzupa ar sieru

2009. gada 26. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Nomizo dārzeņus, sagriež, arī pētersīļus (izņemot plaucētos tomātus), liek pannā ar uzsildītu eļļu un nedaudz apcep, pievieno nedaudz ūdens, sagrieztus tomātus, tomātu mērci, garšvielas, baziliku un sautē minūtes 10 kamēr dārzeņi ir mīksti. Noņem no plīts un nedaudz atdzesē, pēc tam sablenderē. Iegūto masu lej uzsildītā katliņā, pievieno vārītu ūdeni, samaisa un uzkarsē. Pievieno sieru, maisa kamēr tas izkūst un pārvēršas par vienu masu. Zupa gatava!
2. Atliek cepeškrāsnī sagrauzdēt baltmaizes grauzdiņus un dekorēt zupu. Dekorācijai noderēs arī kāda pētersīļu lapiņa!!!
3. Pie zupas klāt ieteicams piekost svaigus dārzeņus. Labu apetīti!!!
Uz augšu