Tītara fileja ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg tītara filejas(var izmantot arī vistas fileju.)
  • 300 g svaigu aprikožu bez kauliņiem
  • 50 g veselu,bez taukvielām viegli apceptu ciedru riekstu vai valriekstu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 200 g sausā baltvīna
  • 1 /2tgējkarotes kumina
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 /4tēkarotes rīvēta muskatrieksta
  • 1 tējkarote. rīvēta ingvera
  • Malti melnie pipari
  • 1 tējkarote saldās paprikas pulvera
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote majorāna,oregano,rozmarīna vai 1/2 ēdamkarotes kaltētu garšaugu
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Fileju sagriež strēmelēs un apm';eram 3 mīnūtes apcep sakarsētā eļļā dziļā pannā uz lielas uguns,līdz gaļa maina krāsu.Gaļu noņem no pannas, tajā apzeltina smalki sagrieztu ķiplkoku,sīpolu gredzenus,iemaisa garšvielas,pievieno tomātu pastu,vīnu,sasmalcinātus garšaugus,aprikožu pusītes bez kauliņiem.Uzliek vāku un dažas minūtes pasautē.iemaisa apcepto fileju,riekstus un uz vidējas vai mazas uguns sautē apmēram10min.
  2. P I E Z Ī M E.- svaigu aprikožu vietā var izmantot arī žāvētās.tās iepriekš 6-8 h mērcē aukstā vārītā ūdenī,tad ar visu šķidrumu pievieno m;ercei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi