Sākums > Receptes > Zupas

Kartupeļu zupa ar vistu

2009. gada 23. oktobris
Foto: Zane Munka
Pagatavošana
50 min
1. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Katliņā sviestā apcep sīpolus. Pielej pagatavoto buljonu un uzvāra (var pusi no saceptajiem sīpoliem atlikt malā, lai pievienotu vēlāk). Pievieno kartupeļus, krējumu un lauru lapas, timiānu un koriandru, maisot vāra uz lēnas uguns līdz kartupeļi mīksti. Kamēr zupa vārās sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos un uz pannas apcep gatavu. Izzvejo no zupas lauru lapas un kartupeļus sablenderē. Ja zupa ir pa biezu pielej vai nu karstu ūdeni vai buljonu un labi samaisa. Liek zupu vēlreiz vārīties, pieliek atlikušos sīpolus, melnos piparus (šajā stadijā es pieberu vēl mazliet timiāna un koriandra) un vāra līdz tā sāk mest burbuļus. Šķīvī liek gabalos (man labāk patīk ja tie nav pārāk mazi) sagrieztu sieru (var likt parasto Holandes vai Krievijas, kas paliek staipīgs, var likt arī Kamambēru, tas labāk izkūst), pārlej tam zupu un virsū uzber vistas gabaliņus. Pārkaisa ar lociņiem.
Uz augšu