Kokosriekstu piena zupa ar sēnēm un garnelēm

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 l kokosriekstu piena
  • 200 g šampinjoni
  • 400 g garneles
  • 1 laims
  • 2 citronzāles kātiņi
  • Gabaliņš svaiga ingvera
  • ēd.k. karija pasta (es lietoju dzelteno, bet ja patīk asāks ēdiens var ņemt zaļo)
  • "Fish Sauce" (Nam pla) - nav obligāti, var aizstāt ar sāli

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīki sīki sakapā citronzāles kātiņus un ingveru;
  2. Šampinjonus nomizo un sagriež šķēlītēs un apkarsē (nevis sacep) uz pannas bez taukvielām;
  3. Ielej katlā kokosriekstu pienu, pievieno ingveru un citronzāli, mazliet pakarsē, tad pievieno 3 ēd.k. karija pastas;
  4. Pievieno garneles un šampinjonus un vāra uz lēnas uguns līdz zupa uzvārās, tad pievieno Fish sauce un no laima izspiestu sulu. Svarīgi ir pievienot laima sulu īsi pirms vārīšanas beigām (~1min), jo ja laima sulu pievieno par ātru un turpina zupu vārīt, tā kļūst rūgta.
  5. Zupa gatava!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi