Sākums > Receptes > Salāti

Vistas - ananāsu un ķīnas kāposta salāti

2009. gada 18. oktobris
Foto: Edīte Kauce
Pagatavošana
15 min
1. Kīnas kāpostu sagriež ripiņās. ne pārāk biezās, ne pārāk plānas (nesašķērēt). Gurķi nomizo un sagriež salmiņos. Tomātus sagriež gabaliņos vai daiviņās. Ananāsu bundžu atver, nolej sulu, salātiem pievieno ananāsu gabaliņus. Vistu atkaulo un sagriež gabaliņos. Labāk gaļai ādu noņemt, bet ja nav pretenziju, var ar visu ādu. Atsevišķā traukā iejauc salātiem mērci-skābo krējumu, majonēzi, nedaudz ananāsu sulu, piparus, sāli, sinepes un sajauc. Mērci pievieno salātiem un sajauc.Salāti ir daudz garšīgāki, kad pasniedz tikko pagatavotus. Jo pēc laika tie sakrītas un kāposti zaudē savu kraukšķīgumu. Salātus parasti gatavoju lielā bļodā, jo vajag daudz vietas, lai tos sajauktu. Pasniedzot šos salātus viesībās, tie parasti pazūd pirmie.
Uz augšu