Ķirbju salāti

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 kg ķirbis
  • 2 l ūdens
  • 800 g cukurs
  • 15 krustnagliņas
  • 1 liels citrons
  • 2 kanēļa mizas
  • 1 TK citroskābes

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbi sagriež kubikos. Ieteicams izmantot rievoto nazi. Citronu sagriež šķēlēs.
  2. Ūdenī saber garšvielas, citronu un visu maisot uzvāra. Verdošā ber ķirbi, lēnām vāra līdz ķirbis sāk kļūt caurspīdīgs. Pēc tam atdzesē un lieto kā salātus. Var karstus salikt burciņās ar aizskrūvējamiem vāciņiem un atdzisušus ledusskapī uzglabāt pāris nedēļas. Vāciņus aizskrūvē tūlīt pēc piepildīšanas.
  3. Vēlams izvēlēties ne pārāk šķīstošas ķirbju šķirnes. Ja ķirbis ir ļoti salds, cukuru ņem mazāk

Komentāri

liga 2015. gada 24. novembris 10:06
man gribas uztasisit sev vienu recepti un ieteikt citiem

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi