Ķirbju salāti

2009. gada 18. oktobris
Foto: Edīte Kauce
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbi sagriež kubikos. Ieteicams izmantot rievoto nazi. Citronu sagriež šķēlēs.
2. Ūdenī saber garšvielas, citronu un visu maisot uzvāra. Verdošā ber ķirbi, lēnām vāra līdz ķirbis sāk kļūt caurspīdīgs. Pēc tam atdzesē un lieto kā salātus. Var karstus salikt burciņās ar aizskrūvējamiem vāciņiem un atdzisušus ledusskapī uzglabāt pāris nedēļas. Vāciņus aizskrūvē tūlīt pēc piepildīšanas.
3. Vēlams izvēlēties ne pārāk šķīstošas ķirbju šķirnes. Ja ķirbis ir ļoti salds, cukuru ņem mazāk
Uz augšu