Pīrādziņi pie buljona

5 1
Pīrādziņi pie buljona
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 0.5 kg miltu
  • 200 g margarīna
  • 2 glāze/s piena
  • 100 g rauga
  • 2 olas + 1 ola pīragu pārsmērēšanai
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s cukura
  • Pildījumam:
  • Kūpināts šķiņķis vai desa
  • Sīpols

Pagatavošana

90 min.
  1. Pienā izšķīdina raugu, pieliek sāli, cukuru, olas, margarīnu un ber klāt miltus. Mīca kamēr nedaudz sāk lipt no rokām nost, ja vajag pievieno vēl miltus.
  2. Pārber ar miltiem un uz 1 stundu liek ledusskapī, japieskata.
  3. Sagatavo pildījumu: sagriež mazos gabaliņos gaļu un sīpolus, visu viegli apcep - svarīgi nepiededzināt, lai nedod rūgtu garšu.
  4. Kad mīkla gatava, ņem pa pikai un izveltnē apli, griež tā, lai sanāk 8 trīsstūri.
  5. Platākajā pusē liek sagatavoto pildījumu. Paceļ abas maliņas, piespež un satin rullītī, līdz pat sašaurinājums beidzas. Vizuāli atgādina mazus kruasānus.
  6. Parsmērē ar saputotu olas dzeltenumu un cep kā jau pīrādziņus.

    Lai labi garšo!
    Parsmērē ar saputotu olas dzeltenumu un cep kā jau pīrādziņu...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Katrīna 2012. gada 27. janvāris 10:35
Nākam reiz dāmas nosaukumu izlasiet un tikai tad te mantu dalat...
nata 2010. gada 9. decembris 21:38
eu, tauta!!! nosaukumaa ir rakstiits: piradzini pie buljona bevis buljona piragi!!! lasiet!!!
ruu 2010. gada 20. oktobris 14:15
tu maz saproti ko tev saka? Buljona pīrāgus taisa no kārtainās mīklas! Aizej kaut veikalos apskaties, nevis sprēgā pretī, neesam jau vainīgas, ka Tev ģimenē parastos pīrāgus par buljona pīrāgiem sauc.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize