Sākums > Receptes > Konservējumi

Ērkšķogu-banānu ievārījums (2. versija)

2009. gada 17. oktobris
Foto: Maija Strode
Ērkšķogas ir stipras ogas un no vienām pašām ievārījums neēdas. Toties kopā ar banāniem burciņas atri vien iztukšojas.
Līdzīgi var pagatavot gardu ievārījumu arī no upenēm un banāniem.
Pagatavošana
60 min
1. Ērkšķogām notīra “knābīšus” un “astītes”. Jāiegūst 3 kg ogu. Banānus nomizo un sagriež . Jāiegūst 1 kg masas. Katlā ielej ūdeni, ieber ogas un augļus un uzlenas uguns sasutina. Noceļ katlu no plīts un ar rokas blenderi masu vēl sasmalcina. Pieber cukuru, izmaisa, lēni un pavara 15 minūtes. Pilda tīrās burkas un aizvāko. Uzglabā pagrabā vai pieliekamajā.
Foto: Maija Strode
Uz augšu