Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja ar krievijas sieru

2009. gada 12. oktobris
Foto: Marta Paegle
Pagatavošana
80 min
1. apcep malto gaļu un sīpolus. Lielā pannā ielej 1/2-1 l ūdens un ievieto apcepto gaļu, sīpolus, tomātus savā sulā, tomātu pastu, buljona kubiņus, garšvielas un ķiplokus pēc vēlēšanās. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 20 min.
2. Lai pagatavotu mērci, miltiem pievieno nedaudz piena un labi samaisa. Pārējam pienam pievieno sviestu un uzvāra. Klāt liek miltu masu un maisa līdz vārās apm. 3-4 min. Pannu noņem no uguns, pievieno pusi no siera, un, ja vajadzīgs, pievieno sāli.
3. Lai pagatavotu lazanju, uz pannas izkausē nedaudz sviesta. Tad liek pusi no siera mērces un izveido lazanjas formu. Liek lazanjas makaronus, uz kuriem virsū gaļas mērci, šo pašu darbību atkārto 2 reizes. Pēdējai lazanjas kārtai pārlej atlikušo siera mērci. Cepeškrāsni cep ~15 - 20 min. 225° temperatūrā.
4. Šādi lazanju var pagatavot jau iepriekš un cept ~ 30 min. 200° temperatūrā.
Uz augšu