Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ābolu pīrāgs - visātrākais un labākais

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 -3 Āboli
  • 4 -5 Baltmaizes šķēles
  • 250 ml skābā krējuma
  • 250 ml cukura
  • 1 ola
  • 1 Tējk. Vaniļas cukura
  • Šķipsniņa Kanēļa
  • Sviests trauka ietaukošanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs (daiviņās);
  2. Gatavo pārlējumu. Bļodā ber cukuru, krējumu, iesit olu, visu sajauc līdz masa viendabīga. Pievieno vaniļas cukuru, kanēli. Gatavojot mērci, tai jāgaršo tā, it kā tā būtu nedaudz par saldu. Ja prasās, liekam vairāk cukura, kanēļa, vaniļas;
  3. Ņem trauku (es ņemu stikla apaļu veidni, 28cm diametrā, bet labi būtu izmantot kūkas veidni ar noņemamām malām). Ietauko. Veidnē ieklāj baltmaizi, noklājot visu trauka apakšu, ja vēlas, baltmaizi var nedaudz pārsmērēt ar sviestu.
  4. Ābolus kārto uz baltmaizes pamatnes. Pārlej ar sagatavoto krējumu. Ja ir vēlēšanās, pārkaisa kanēli.
  5. Cep 220 grādos aptuveni 30 minūtes.
  6. Ņem laukā no krāsns, nedaudz padzesē, jo karsts, šis saldais ir pašķidrs.
  7. Griež kā pīrāgu, liek uz šķīvjiem. Klāt der saldējums.
  8. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas