Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Saldās kanēļmaizītes.. :)

2009. gada 8. oktobris
Foto: anna piika
Pagatavošana
40 min
1. Sasilda pienu līdz apmēram 37 grādu temp. un izšķīdina tajā raugu.
2. Iemaisa cukuru, sāli kardamonu, daļu miltu un mīkstu margarīnu.
3. Pieber vēl miltus, nepārtraukti maisot.
4. Apsedz mīklu ar dvieli un noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
5. Kad mīkla uzrūgusi divtik liela, stingri samīca, sadala divās daļās un izveltnē uz miltiem nokaisītas pamatnes taisnstūra formā apmēram 30 x 50 cm lielu plātni.
6. Pasmērē mīklu ar margarīnu un uzkaisa cukuru ar kanēli.
7. Satin mīklu rullī (savienojuma vietu atstājot uz leju) un sagriež gabaliņos, amēram 2-3 cm platumā.
8. Paceļ kanēļmaizītes "knābi" uz augšu un ar īkšķiem iespiež to līdz pat apakšai.
9. Liek kanēļmaizītes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, uzsedz dvieli un uzraudzē divtik lielas siltā vietā.
10. Sakuļ olu. Pārsmērē kanēļmaizītes ar olu un cep krāsns vidējā līmenī 225 grādu temperatūrā 10 - 15 minūtes ( atkarībā no maizīšu lieluma).
11. Lai labi garšo!
Uz augšu