Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jēra gaļas plovs

Jēra gaļas plovs

FOTO: Depositphotos.com

Es vāru ātrvāres tvaika katlā, tā sanāk ātrāk, bet ja nav, vāra parastā, tikai tad process mazliet ilgāks.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • 2.5 glāze/s Basmati rīsu
  • 2 lieli burkāni
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 7 plūmes
  • Sāls
  • Pipari
  • "Santa Marija" garšvielas gaļai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Notīra un sarīvē burkānus, pievieno saspiestus ķiplokus un sagrieztu sīpolu un liek katlā, sakarsētās taukvielās apcepties.
  2. Pēc tam pievieno gaļu, garšvielas un aplej ar ūdeni tā, lai visu nosedz un liek sautēties ~ 20 minūtes.
  3. Pa to laiku saber rīsus lielā bļodā un aplej ar verdošu ūdeni tā, lai nosedz rīsus, traukam uzliek vāku.
  4. Kad gaļa gatava, uzbriedinātos rīsus nokāš un pievieno gaļai, kārtīgi samaisa. Iemaisa uz pusēm sagrieztas plūmes. Pievieno nedaudz ūdeni, tā, lai viss nosegts.
  5. Katlu aizvāko un tvaicē 10 minūtes uz lēnas uguns.

    Labu apetīti!
    Katlu aizvāko un tvaicē 10 minūtes uz lēnas uguns.

Labu a...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ātrā dārzeņu zupiņa

Ātrā dārzeņu zupiņa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas