Jēra gaļas plovs

2009. gada 5. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Es vāru ātrvāres tvaika katlā, tā sanāk ātrāk, bet ja nav, vāra parastā, tikai tad process mazliet ilgāks.
Pagatavošana
40 min
1. Notīra un sarīvē burkānus, pievieno saspiestus ķiplokus un sagrieztu sīpolu un liek katlā, sakarsētās taukvielās apcepties.
2. Pēc tam pievieno gaļu, garšvielas un aplej ar ūdeni tā, lai visu nosedz un liek sautēties ~ 20 minūtes.
3. Pa to laiku saber rīsus lielā bļodā un aplej ar verdošu ūdeni tā, lai nosedz rīsus, traukam uzliek vāku.
4. Kad gaļa gatava, uzbriedinātos rīsus nokāš un pievieno gaļai, kārtīgi samaisa. Iemaisa uz pusēm sagrieztas plūmes. Pievieno nedaudz ūdeni, tā, lai viss nosegts.
5. Katlu aizvāko un tvaicē 10 minūtes uz lēnas uguns.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu